Quantcast

72 nebezpečných míst pro život na Viasat Explore

| redakce | tisk

Existují místa, na něž byste se asi nepřestěhovali. Ovšem někdo se poblíž zkrátka narodil a bydliště měnit nehodlá. Dokumentární seriál, díky němuž nabudete pocit, že je Země poměrně nebezpečnou planetou pro život, ale jinou zatím nemáme, takže se s tím prostě musíme naučit žít.

Nejzrádnější města na zemi, zkušenosti svědků katastrof, lesní požáry nebo závrty. To vše a mnohem více uvidíte v dokumentárním seriálu 72 nebezpečných míst pro život, který v březnu a dubnu poběží na kanálu Viasat Explore! Byli byste ochotni podstoupit riziko a bydlet na místech, kterým se většina rozumných lidí raději vyhýbá?

72 nebezpečných míst pro život na Viasat Explore
▲ 72 nebezpečných míst pro život na Viasat Explore

Devastující fenomény na sebe mohou brát různé podoby - ať už jde o hurikány pustošící jih Spojených států, ohromné požáry měnící na popel australskou buš, zemětřesení ničící v jednom okamžiku celá města, která se shodou okolností nacházejí na hranicích tektonických desek, hradby vody valící se v podobě vlny cunami na pobřeží nebo závrty v důlních oblastech pohlcující celé domy, v každém případě se jedná o záležitosti působící velké škody na majetku, ale hlavně na lidském zdraví a životech, neboť katastrofy často udeří s takovou rychlostí a razancí, že jim není možné uniknout. Vítejte u pořadu 72 nebezpečných míst pro život, který představí nejrizikovější oblasti, kde je ještě možné žít.

V dokumentárním seriálu 72 nebezpečných míst pro život uvidíte:

• Vysvětlující grafiku, animace, výpovědi svědků, názory odborníků pro každé z míst s vysvětlením, proč se právě toto místo nachází v žebříčku těch nejrizikovějších, přičemž až do posledního dílu probíhá odpočet vedoucí k odhalení té úplně nejnebezpečnější lokality.

• Znepokojující záznamy z první ruky i rozhovory s lidmi, které zasáhla katastrofa, museli odejít ze svých domovů a hledají útočiště; lidskou bezmoc tváří v tvář mocné přírodě, ale i nezdolnost lidského ducha a vůli přežít a opětovně vystavět svůj domov.

Dokumentární seriál 72 nejnebezpečnějších míst pro život přinese divákům strhující ukázku toho, co dokáže síla přírody bez ohledu na to, kdo se právě nachází v cestě. Nalaďte si jej vždy v pondělí mezi 21. březnem až 25. dubnem ve 21:00 hodin na kanálu Viasat Explore.

zdroj: Viasat





Reklama




Vybrané články