Quantcast

Discovery a Kiss TV zřejmě spustí DKiss

| redakce | tisk

Španělská mediální skupina Kiss Media podepsala s americkou Discovery Networks dohodu, která umožní spustit v rámci španělské pozemní televize nový kanál cílený na ženské publikum. Projekt vzniká pod názvem DKiss.

Kanál Kiss TV (propagovaný jako 9Kiss TV) odstartoval testovací vysílání 23. prosince 2015. Zahájení řádného vysílání s ohledem na změny v projektu bylo odloženo na 13. dubna 2016 a již nyní je jasné, že termín zřejmě nebude splněn s ohledem na uzavřenou dohodu s Discovery ohledně změny v koncepci stanice. Dnes se hovoří o startu v květnu 2016.

Oba subjekty budou na nové stanici nabízet program složený z dokumentární filmů, pořady založené na faktech a také vlastní produkci Kiss TV, která získala 16. října 2015 jednu ze tří licencí pro SD vysílání v DTT ve Španělsku.

Nový projekt by mohl odstartovat pod značkou DKiss, která již byla zaregistrována na místním patentovém úřadě a mohl by vhodně doplnit stávající nabídku kanálu DMAX, který cílí především na mužské publikum.

Licenční podmínky zakazují prodej nebo převedení licence. Proto byla uzavřena dohoda, aby skupina Discovery byla jediným poskytovatelem prémiového obsahu pro nový kanál. Smlouva tak bude v souladu s právními předpisy a zároveň vzhledem k pokračování vlastní produkce splní přísné požadavky na obsah vyrobený ve Španělsku.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články