Quantcast

Vivendi získá italskou síť Mediaset Premium

| redakce | tisk

Francouzská mediální skupina Vivendi oznámila, že uzavřela důležitou a strategickou smlouvu s italskou firmou Mediaset, která nabízí pay-tv služby a bezplatnou televizi v Itálii a Španělsku.

Potvrdily se tak dřívější neoficiální informace o plánované spolupráci těchto dvou subjektů.

Společnosti Vivendi a Mediaset se dohodly na rozvoji partnerství na mezinárodní úrovni, rozvíjení různých iniciativ pro výrobu a šíření audiovizuálního obsahu a vytvoření globální televizní platformy pro over-the-top (OTT).

Podle smlouvy 3,5 procenta základního kapitálu Vivendi budou vyměněny za 3,5 procentní podíl Mediasetu a 100% základního kapitálu společnosti placené televize Mediaset Premium.

Díky akvizici společnosti Mediaset Premium firma Vivendi značně rozšíří svoji přítomnost na evropském trhu s placenou televizí a zvýší svoji globální základnu abonentů na více než 13 milionů domácností. Mediaset Premium je placená pozemní televizní platforma v Itálii.

Dohoda s Mediaset potvrzuje záměr Vivendi vybudovat silnou pozici v jižní Evropě. Významná přítomnost Mediaset v Itálii a Španělsku prostřednictvím zábavních a tématických bezplatných i placených programů je důležitým krokem k dosažení tohoto cíle.

Transakce by měla být dokončena v nadcházejících měsících a podléhá schválení příslušnými regulačními orgány.

Vivendi je vlastníkem Canal+ Group.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články