Quantcast

Fotbalové Euro 2016 bude v Ultra HD také ve Švýcarsku

| redakce | tisk

Vybrané zápasy fotbalového Eura 2016 budou dostupné satelitním domácnostem s Tivúsat v Itálii v Ultra HD rozlišení. Itálie nebude jedinou zemí, kde bude možné sledovat přenosy ve 4K.

Švýcarská telekomunikační společnost Swisscom uvedla, že poskytne 8 zápasů na programu SRF Zwei pro své zákazníky v ultra vysokém rozlišení. Pro sledování UHD obsahu si musí zákazník pořídit nový televizní box s názvem Swisscom Tv 2.0, který bude v prodeji od 14. dubna 2016.

Swisscom přinese svým zákazníkům 8 utkání z ME ve fotbale 2016 v Ultra HD, podobně jako italská veřejnoprávní televize Rai, všechny zápasy od čtvrtfinále a také zahajovací zápas.

Pro příjem UHD obsahu potřebuje klient IPTV internetové připojení s rychlostí minimálně 40 Mbit/s.

Fotbalové Euro 2016 nebude jediným sportovním eventem roku v Ultra HD. Zákazníci Swisscomu mohou sledovat od sezóny 2016/17 dvě utkání Super League, nejvyšší švýcarskou fotbalovou ligu v Ultra HD. Vedle sportu nabídne i filmy a dokumentární filmy. Projekt vzniká ve spolupráci s operátorem Teleclub.

Televizní box nabízí Swisscom pro stávající klienty za 119 švýcarských franků (cca 109,33 eur / cca 2963 Kč). Novým klientům navíc přidává balíček Vivo.

zdroj: Digital Fernsehen





Reklama




Vybrané články