Quantcast

ČT chystá pro DVB-T2 programy ČT24 HD, ČT:D HD a ČT art HD

| redakce | tisk

Vláda České republiky na svém včerejším jednání schválila Strategii rozvoje zemského digitálního televizního vysílání. Česká televize tento krok, který ukončil dlouhé období nejistoty ve vztahu k budoucnosti volně šířeného vysílání, vítá a je připravena se na druhé vlně digitalizace aktivně podílet.

Druhá vlna digitalizace otevře možnosti rozvoje televizní služby. V rámci terestrické platformy bude moci Česká televize posílit kvalitu vysílání, může vzniknout příležitost pro samostatné regionální vysílání nebo poskytnutí prostoru pro vysílání dalších nezávislých regionálních subjektů a komunitních médií. Již nyní máme připraveny projekty, které by mohly k takovému vývoji přispět. Rozhodující pro jejich realizaci však budou vždy konkrétní podmínky, za kterých bude přechod na DVB-T2 probíhat,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák a dodává: „Co je možné garantovat už dnes, je, že budeme moci díky zvětšení kapacity multiplexu v rámci druhé vlny digitalizace ke třem programům, které už nyní ve volném šíření nabízíme ve vysokém rozlišení, uvést v HD i kanály ČT24, ČT :D a ČT art.“

Druhá vlna digitalizace bude znamenat zásadní změnu nejen pro vysílatele, ale i pro většinu českých domácností. Česká televize proto předpokládá, že budou o způsobu realizace celého procesu a jeho podmínkách neprodleně zahájena jednání všech zainteresovaných subjektů.

Česká televize, která se výrazně podílela už na přechodu od analogového terestrického vysílání k digitálnímu vysílání, je připravena pomoci i v případě přechodu na vysílací standard DVB-T2. I proto se v nejbližší době obrátí generální ředitel České televize na zainteresovaná ministerstva.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články