Quantcast

TV7 Moldova a TNT Brava skončily na 16E

| redakce | tisk

Moldavské televizní kanály TV7 Moldova a TNT Brava TV již nejsou dostupné FTA na satelitu Eutelsat 16A (16°E). Obě stanice byly šířeny v rámci rumunského paketu Digital Sky, kde se objevily 7. dubna letošního roku.

Důvody ukončení satelitní distribuce nebyly uvedeny. Jsou ale známé finanční problémy stanice TV7 Moldova, která před prázdninami snížila počet zaměstnanců. Z vysílání stanice bylo vyřazeno několik pořadů vlastní tvorby.

Vlastníkem TV7 Moldova je zástupce moldavské Liberálně demokratické strany. Televizní stanice je financována pouze z reklamy. Na počátku roku 2016 skončila spolupráce s ruskou stanici NTV, od které retransmitovala její programy. Náklady TV7 výrazně vzrostly a příjmy z reklamy naopak klesly. Před několika lety byla TV7 druhá nejsledovanější televizní stanice v Moldavsku. V prosinci 2015 byla pátou nejsledovanější stanicí s podílem 1,22%. Sledovanost televize postupně klesala a v dubnu program sledovalo jen 0,21% diváků.

Drastický pokles sledovanosti TV7 Moldova je způsoben změnou pozice stanice v kabelových sítích. Její pozici obsadil ruský kanál NTV Moldova.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články