Quantcast

Exploze rakety Space X. Spacecom přišel o Amos 6

| redakce | tisk

Během zkušebního startu nosné rakety Space X na mysu Canaveral dnes došlo k mohutné explozi. Testovací start byl přípravou na sobotní start nového telekomunikačního satelitu Amos 6 pro izraelského satelitního operátora Spacecom,

Společnost Space X následně potvrdila, že během příprav na mysu Canaveral došlo k anomálii a následným několika výbuchům během kterého došlo ke ztrátě nosné rakety a jeho nákladu - satelitu Amos 6.

Nosná raketa Falcon 9 byla původně připravena na devátý start v letošním roce. Tuto sobotu měla na orbitální dráhu dopravit 5.500 kg vážící satelit Amos 6.

Družice Amos 6 měla na pozici 4°W nahradit postarší družici Amos 2, která poskytuje služby pro západní, střední a východní Evropu, Afriku a Střední východ.

Kapacitu v Ka pásmu si vybral Facebook se satelitním operátorem Eutelsat pro širokopásmové připojení k internetu v oblasti subsaharské Afriky. Eutelsat následně projevil lítost nad ztrátou satelitu Amos 6 a oznámil, že bude zkoumat další možnosti, jak poskytnout služby klíčovým klientům před vynesením afrického širokopásmového satelitu s vysokou propustností v roce 2019.

zdroj: Broadbandtvnews, Eutelsat





Reklama




Vybrané články