Quantcast

Bude Prima +3 a Prima +7?

| redakce | tisk

Na včerejší tiskové konferenci operátora česko-slovenské satelitní platformy Skylink byly představeny programové novinky a také zhrusu nový projekt s časově posunutými verzemi programů české Prima +1 HD a JOJ +1 HD.

Divákům umožňují sledovat pořady o hodinu později. V čase, který jim více může vyhovovat.

"Plusjedničkové" verze si kladou za cíl získat další diváky pro svoji komerční skupinu a tím tedy i zvýšit příjmy z reklam. Reklama je totiž jediným způsobem financování komerčních stanic.

Prima +1 HD a JOJ +1 HD budou zpočátku zcela kopírovat hlavní mateřské programy s hodinovým posunem a to včetně reklam. Později se mohou na nových verzích reklamní bloky lišit.

Prima přiznala, že jde o nový pilotní projekt ve spolupráci se Skylinkem. V případě, že bude úspěšný, mohou vzniknout i stanice Prima +3 a Prima +7.

Programy s hodinovým, dvouhodinovým i 24 hodinovým posunem se často používají zejména u operátorů placených platforem. Mezi bezplatnými programy se těší největší oblibě ve Velké Británii, kde tamní satelitní platforma Freesat UK nabízí divákům přístup k timeshiftovým programům ITV (ITV1 +1, ITV2 +1, ITV3 +1, ITV4 +1), Channel 4, Movies4Men, True Crime, CBS Reality, Food Network a řada dalších.





Reklama




Vybrané články