Quantcast

freeSAT: V roce 2017 dokončíme migraci do MPEG-4

| redakce | tiskobrázek k článku: freeSAT: V roce 2017 dokončíme migraci do MPEG-4

Rok 2017 bude u operátora česko-slovenské satelitní placené televize freeSAT dokončením výměny starších přijímačů za nové a přechodem programů do MPEG-4.

"Můžeme potvrdit, že v roce 2017 dokončíme změnu na MPEG-4 formát, kterou jsme zahájili letos - tedy v roce 2016. Již jsme informovali naše zákazníky se starými typy satelitních přijímačů o nutnosti jejich záměny i o doporučeném postupu. Ten se může lišit a záleží na šíři služeb, které konkrétní zákazník využívá," uvedla na dotaz webu Parabola.cz společnost UPC DTH.

"Průběžně vyměníme všechny satelitní přijímače těm zákazníkům, kteří používají přijímače poskytnuté přímo freeSATem a budeme poskytovat detailní instrukce všem zákazníků používajícím své vlastní přijímače. Jedná se o velmi komplexní a dlouhodobější proces. Nicméně formát měníme proto, abychom mohli našim zákazníkům poskytovat televizní vysílání v té nejlepší kvalitě a ta je v současnosti dostupná ve formátu MPEG-4," dodává serveru Parabola.cz operátor UPC DTH, poskytovatel platformy freeSAT.

freeSAT většinu programových novinek pro český a slovenský trh přináší již v novějším formátu MPEG-4 a pro příjem nových stanic je novější přijímač již nezbytný. Operátor začátkem tohoto měsíce vyměnil zákazníkům dvojkanál České televize (ČT:D/ČT art). Místo v MPEG-2/SD jej nově nabízí v MPEG-4/SD.





Reklama




Vybrané články