Quantcast

Investigation Discovery opouští český a slovenský trh

| redakce | tisk

Investigation Discovery (ID), jeden z tématických kanálů skupiny Discovery Networks, opouští český a slovenský trh. Operátoři placených sítí nahrazují tento původní kanál novou stanicí ID Xtra.

Kanál ID expandoval do střední a východní Evropy v dubnu 2009. Již v září téhož roku se program objevil v české a slovenské nabídce satelitní platformy Digi TV. Stanice ID vysílá řadu pořadů a dokumentů o tématech souvisejících kriminalistikou včetně rozhovorů s některými z nejúspěšnějších detektivů.

Od svého vstupu na český a slovenský trh byl program ID nelokalizovaný. Divákům nabízel pořady jen s původním anglickým zvukovým doprovodem. Stanice se proto nedostala do nabídek všech platforem. S lokalizací v češtině / slovenštině přišla společnost Discovery až s novým programem pojmenovaný ID Xtra, který postupně nahradil původní vysílání ID.

Společnost Discovery již dříve z českého a slovenského trhu stáhla lokalizovaný dokumentární kanál Discovery World. Operátorům nabídla zbrusu nový kanál DTX (Discovery Turbo Xtra).





Reklama




Vybrané články