Quantcast

Skylink: Vypnutí 11,836 GHz podle plánu - 31.12.2016

| redakce | tisk

Všechny programy vysílané v multiplexu společnosti Towercom na satelitu Astra 3B (23,5°E) na kmitočtu 11,836 GHz pravděpodobně skončí s koncem tohoto roku - tedy o půlnoci z 31.12.2016 na 1.1.2017.

"Dle našich dosavadních informací dojde k vypnutí transpondéru přesně na konci roku," uvedl na dotaz webu Parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která platformu Skylink vlastní.

"Co si vysílatelé objednali, to dostanou. Nevypadá to, že by někdo bral ohled na diváky. Je to absurdní, avšak mimo naši kontrolu," dodává.

Vypnutí se tedy dotkne všech zákazníků Skylinku a rovněž uživatelů karet RTVS a Plustelka, kteří sledují vysílání na starém kmitočtu a doposud si nepřeladili na HD verzi programů, v horším případě si nevyměnili ani starší přijímač za novější.

Faktem je, že v případě vypnutí multiplexu 11,836 GHz o půlnoci na Nový rok nikdo nevyřeší problémy s nedostupností programů. Zákaznická linka bude na Nový rok mimo provoz. O změnu termínu vypnutí (tj. posunutí o několik dní) musejí projevit zájem zákazníci, kteří kapacitu využívají a rovněž i provozovatel multiplexu.

Ukončení provozu multiplexu na 11,836 GHz s koncem roku bude mít dopad na všechny zákazníky, kteří využívají kapacitu v tomto multiplexu, zejména na skupinu Markíza, jež ve stejný termín ukončí i pozemní distribuci v DVB-T. Řada diváků Markízy může být na Nový rok bez své oblíbené stanice.





Reklama




Vybrané články