Quantcast

TV Markíza odpočítala konec roku i konec své DVB-T distribuce

| redakce | tiskobrázek k článku: TV Markíza odpočítala konec roku i konec své DVB-T distribuce

Odpočítávání posledních sekund roku 2016 a příchod nového roku 2017 byl pro televizní skupinu Markíza tentokrát jiný. Odpočítala tím konec nejenom své SD distribuce na satelitu Astra 3B ale také především ukončení šíření svých stanic na klasickou anténu.

Programy TV Markíza, TV Dajto a TV Doma již domácnosti na Slovensku nenaladí na klasickou anténu prostřednictvím DVB-T multiplexů. Markíza se totiž rozhodla nepokračovat v tomto tradičním způsobu šíření televizního signálu a chce poskytovat svůj signál jen pomocí kabelových a satelitních platforem. Její rozhodnutí může přispět k dalšímu poklesu o pozemní digitální platformu.

Společnost Towercom, která provozuje celoplošné terestrické multiplexy na Slovensku, získala nového zákazníka - českou televizní skupinu Barrandov. Ta obsadila klíčovou pozici po TV Markíza. Do půlnoci z 31.12.2016 na 1.1.2017 na ni vysílala ještě Markíza, pak byl program nahrazen novým programem Barrandov Family. Jak vypadal konec TV Markíza v DVB-T se můžete podívat v následujícím videu našeho čtenáře.

Markíza skončila se svým hlavním programem v MPEG-2/SD také na satelitu Astra 3B (23,5°E). Podobně jako většina českých a slovenských programů.





Reklama




Vybrané články