Quantcast

Předplacené online služby od roku 2018 na území EU

| redakce | tisk

V tomto týdnu vyjednávací skupina v EU se dohodla na nových pravidlech, která umožní evropským zákazníkům využívat online předplatné k filmům, sportu a hudbě při cestách po Evropské unii (EU).

Je to první dohoda, která souvisí s modernizací EU o pravidlech autorských práv, jak navrhovala Komise ve strategii jednotného digitálního trhu.

Dohoda přišla pouhý týden po samostatné dohodě o poplatcích za roaming.

Každý třetí Evropan v průzkumu uskutečněném v roce 2015 se vyjádřil pro přeshraniční přenositelnost předplacených online služeb. Tato možnost je ještě důležitější pro mladší populaci. Polovina lidí ve věku od 15 a 39 let si myslí, že přenositelnost a přístup k předplaceným službám po Evropě je velmi důležitá.

Budoucí regulace přinese zásadní změnu v možnosti využívání OTT služby. Český a slovenský spotřebitel, který si objedná ve své zemi OTT službu, ji bude moci využívat například na dovolené v Chorvatsku.

Dohodnutý text musí být nyní formálně potvrzen Radou EU a Evropským parlamentem. Jakmile dohoda bude přijata, budou nová pravidla aplikována ve všech členských státech EU začátkem roku 2018.

zdroj: BroadbandTVnews





Reklama




Vybrané články