Quantcast

Francouzská TF1 chce vybírat distribuční poplatky

| redakce | tiskobrázek k článku: Francouzská TF1 chce vybírat distribuční poplatky

Francouzská komerční televizní skupina TF1 se rozhodla vybírat poplatky za každého abonenta placených sítí. Vyzvala proto některé operátory IPTV služeb jako Free, Orange a SFR k pravidelné úhradě za své programy TF1, TMC a NT1.

V případě se operátoři pay-tv platforem se s televizní skupinou nedohodnou, bude TF1 požadovat vyřazení svých programů z jejich nabídek.

Distribuční poplatky již vybírají hlavní komerční televize v Česku a na Slovensku a jsou pro ně dalším zdrojem příjmů pro financování provozu stanic.

"V Belgii již distribuční poplatky za naše kanály platí Orange a Altice,“ poznamenal Régis Ravanas šéf reklamního oddělení a diverzifikace v TF1.

Jednání s operátory ve Francii již probíhají ale provozovatelé pay-tv sítí nevítají myšlenku platit za stanice. Operátor Orange poznamenal, že nemá v úmyslu platit za distribuci programu, který je zdarma v digitální terestrické platformě. Zároveň dodal, že vytváří nové doplňkové produkty ze kterých budou těžit obě skupiny.

TF1 v loňském roce vykázala tržby ve výši něco málo přes 2 miliardy eur, Provozní zisk klesl ze 141,2 milionů eur v roce 2015 na 41,7 milionů v loňském roce. Příjmy z vysílání výrazně klesly o 66,2 miliónů eur ale digitální aktivity vykázaly silný růst. Služba MYTF1 přilákala 10,7 mil. uživatelů k IPTV boxům, což vedlo ke zvýšení příjmů z reklamy.

Nová strategie TF1 je založena na vývoji tématických kanálů a výrobě pořadů spolu s expanzí mimo Francii.

zdroj: Advanced television





Reklama




Vybrané články