Quantcast

Odškodnění 18 tisíc eur za ilegální streaming Sky Deutschland

| redakce | tisk

Okresní soud v Hamburku nařídil provozovateli ilegální streamingovací platformy pro obsah Stream4u.tv a jeho dodavateli technických služeb uhradit škodu ve výši 18 tisíc eur za poskytování přístupu k programům operátora placené televize Sky Deutschland.

Rozhodnutí soudu je vůbec prvním tohoto druhu, který stanovil náhradu škodu nejenom poskytovateli nelegálního streamingu obsahu Sky Deutschland ale také i dodavateli, který poskytl hardware s vědomím, že bude použit pro nelegální distribuci obsahu německé Sky.

"Rozhodnutí je varováním pro všechny, kteří se zapojují do nezákonného šíření obsahu Sky," řekl Thomas Stahn, ředitel sekce Anti-Piracy & Technology ve Sky Deutschland.

Podle operátora satelitní platformy Skylink je na českém trhu kolem 200 až 300 tisíc přijímačů, které umožňují ilegální streaming programů. Zdaleka ale ne všichni je však využívají k pirátskému příjmu televizních programů. Snad 10 až 15 procent z nich. V Česku kolem 10%, na Slovensku spíše 15%. S rozvojem internetu a technologií s sebou přináší nové a nové formy pirátství a podle názoru Skylinku velmi rychle roste. Tento problém především citlivě vnímá na Slovensku.

Přibližně před 7 lety bylo velmi rozšířené pirátství na platformě Digi TV. V té době používalo na Slovensku tuto službu pirátskou cestou cca 300 tisíc domácností (15%). Přijímače se dovážely z Ukrajiny po kontejnerech a prodejci na nich měli velké zisky. Sektoru placené televize tím způsobili miliardové ztráty.





Reklama




Vybrané články