Quantcast

2/3 vysílatelů nabídne Ultra HD do roku 2022

| redakce | tisk

Dvě třetiny vysílatelů již poskytuje Ultra HD obsah nebo tak učiní v nejbližších pěti letech. Uvádí to zpráva Video Industry HD satelitního operátora Eutelsat Italia. Průzkumu se zúčastnilo 122 vrcholových manažerů ze 38 zemí, které zastupují globální vysílací sektor (DTH, kabelovou, IPTV, pay-tv, FTA, OTT).

Přibližně 78 procent respondentů považuje za nejvhodnější lineární PPV kanál (pay per view, tj. platba za sledování obsahu) nebo streamingovou VoD PPV službu.

Bezplatné Ultra HD kanály jsou v krátkodobém horizontu považovány za méně pravděpodobné, ačkoliv 44% účastníků průzkumu v nejbližších třech letech očekává lineární UHD kanály v DTT.

Satelity jsou preferovanou technologií pro UHD obsah pro 42% respondentů, IPTV pro 17%, OTT platformy pro 11% a kabelové sítě pro 7 procent oslovených.

Studie ukazuje, že v březnu letošního roku se po celém světě vysílalo již 42 programů v Ultra HD rozlišení. Jejich počet má významně růst. V roce 2025 se jich bude vysílat 785. Jen za posledních 6 měsíců se počet UHD stanic zvýšil o 40 procent.

zdroj: Advanced television





Reklama




Vybrané články