Quantcast

Ukrajina: Konec QTV. Chystá se nová stanice O ce TV

| redakce | tisk

Ukrajinská mediální skupina StarLightMedia se rozhodla uzavřít jeden ze svých satelitních kanálů a na jeho místě spustit novou stanici. Známý nekódovaný program QTV, šířený na satelitu Amos 3 4°W), má být nahrazen programem O ce TV.

Provozovatel již požádal ukrajinského regulátora pro televizní a rozhlasové vysílání o souhlas se změnou licenčních podmínek.

Vysílatel chce opustit koncepci televizní stanice s animovanými filmy pro mladé diváky a chce vytvořit jinou stanici pro mladé. O ce TV má vysílat archivní pořady jiných stanic holdingové společnosti. Stanice bude vysílat pořady sesterských programů Novyj a STB.

Nová programová koncepce počítá s vysíláním jen 1,5 hodiny filmů denně, místo stávajících 12 hodin na QTV. Zvýší se i množství vzdělávacích pořadů z jedné na 3,5 hodiny a zábavy ze 4 na 12 hodin denně.

Půjde již o druhý rebranding stanice. QTV původně vysílala pod názvem Kuy TV. Poslední dvě sezóny QTV nebyly úspěšné a rebranding stanice byl proto nutný.

Reprízy pořadů pro mládež vysílá také stanice Zoom TV konkurenční televizní skupiny Inter. Zdá se, že StarLightMedia se rozhodla pro rebranding na základě analýzy výsledků sledovanosti konkurence.

zdroj: satkurier.pl + mediananny.com





Reklama




Vybrané články