Quantcast

Formule 1 zůstane FTA na RTL

| redakce | tiskobrázek k článku: Formule 1 zůstane FTA na RTL

Přímé přenosy ze závodů Formule 1 budou i v dalších sezónách dostupné zdarma. Německá mediální skupina RTL získala vysílací práva pro vysílání víkendových přenosů z F1 na další tři sezóny.

Smlouva zahrnuje exkluzivní německá vysílací práva pro neplacené vysílání a všechny víkendové závody F1 (volné tréningy, kvalifikace, warm-up, hlavní závod včetně slavnostního udílení cen). Vedle toho kontrakt zahrnuje různá práva na sublicence a mj. na všechny volné tréningy, kvalifikace).

RTL odolala trendu přesunu významných sportovních práv na placenou televizi.

Německá RTL vysílá závody F1 kontinuálně od roku 1991 a žádná jiná sportovní událost mezinárodního významu nemá v Německu spojitost s jednou televizní stanicí.

Současná smlouva na přenosy závodů z F1 byla sjednána v roce 2015 a skončila na konci této sezóny. Začátkem roku 2017 americká společnost Liberty Media kompletně převzala podíly ve firmě FOWC (Formula One World Championship Limited). V posledních měsících se proto hojně spekulovalo o budoucnosti práv na F1 na německém trhu a možnosti přesunu práv na placenou televizi. Podobně jako ve Velké Británii, Itálii, Francii a Španělsku.





Reklama




Vybrané články