Quantcast

Majiteli TV Nova rostou výnosy z TV reklamy a předplatného

| redakce | tisk

Mediální a zábavní společnosti CME (Central European Media Enterprises Ltd.) se dařilo v celém roce 2018 a zejména v posledním čtvrtletí loňského roku. Rostly výnosy, provozní zisk i OIBDA.

Za celý rok 2018 společnost CME zvýšila výnosy při aktuálním směnném kurzu o 10% a při konstantním o pět procent na 703,9 milionu USD. Provozní zisk se za rok při aktuálním směnném kurzu navýšil o 27% a při konstantním o 25% na 177,6 milionu USD. OIBDA vzrostla při aktuálním směnném kurzu o 24% a při konstantním o 21% na 222,7 mil. USD.

Ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku se výnosy společnosti při aktuálním směnném kurzu navýšily o 3% a při konstantním o 7% na 228,3 mil. USD. Provozní zisk se při aktuálním směnném kurzu zvýšil o 23% a při konstantním o 28% na 80,8 mil. USD. OIBDA vzrostla při aktuálním směnném kurzu o 19% a při konstantním o 23% na 90,7 mil. USD.

Výnosy z televizní reklamy se při aktuálním směnném kurzu za celý rok 2018 zvýšily o 7% a při konstantním směnném kurzu o 3%.

Výnosy za distribuci programů a výnosy z předplatného vzrostly při aktuálním směnném kurzu o 19% a při konstantním směnném kurzu o 15%.

CME v roce 2018 splatila přibližně 312 mil. USD z dluhu a souvisejících plateb. Na počátku roku se ukazatel čisté zadluženosti CME snížil z 5,4x na 3,5x.

Michael Del Nin, jeden ze dvou generálních ředitelů CME k výsledkům uvedl: "Již pátým po sobě jdoucím rokem jsme dosáhli více než 20% růstu OIBDA, čímž pokračujeme v nepřetržitém růstu marže, díky kterému 12 měsíční klouzavý průměr OIBDA roste už 20 po sobě jdoucích čtvrtletí. Stejně neobyčejný je peněžní tok, který v roce 2018 vzrostl o téměř 30%. Toto zvýšení peněžních prostředků vygenerovaných naší činnosti nám umožnilo minulý týden splatit dalších 60 milionů euro dluhu, což přispělo ke snížení našeho hrubého dluhu během posledních 18 měsíců o téměř 440 milionů dolarů."

Společnost CME působí v pěti zemích střední a východní Evropy s celkovým počtem obyvatel přibližně 45 milionů. CME v současné době vysílá 30 televizních programů - v Bulharsku (bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady a Ring), v České republice (Nova, Nova 2, Nova Cinema, Nova Sport 1, Nova Sport 2, Nova International, Nova Action a Nova Gold), ve Slovenské republice (TV Markíza, Markíza International, TV Doma a TV Dajto), v Rumunsku (Pro TV, Pro 2, Pro X, Pro Gold, Pro Cinema, Pro TV International a Pro TV Chisinau) a ve Slovinsku (POP TV, Kanal A, Brio, Oto a Kino).





Reklama




Vybrané články