Quantcast

Ve Francii klesá zájem o pozemní televizi

| redakce | tisk

Ve Francii potvrdila svoji pozici hlavního způsobu příjmu televizních programů televize přes internetový protokol (IPTV), kterou využívá 56,7 procent domácností vybavených alespoň jedním televizorem.

Těsně za IPTV se nachází digitální pozemní televize s 53,7% podílem na trhu, která postupně klesá. Vyplývá to z průzkumu L'Observatoire de l'équipement audiovisuel des foyers de France métropolitaine, který publikoval francouzský regulátor médií CSA. Součet podílů IPTV a pozemní televize překračuje 100%, některé domácnosti využívají více druhů příjmu televizních stanic.

Programy ze satelitu sleduje 19,5% francouzských domácností.

DTT platforma je nadále důležitá pro francouzské diváky. Pro 22% domácností je to jediný způsob příjmu televizních stanic. Diváci DTT využívají i jako sekundární způsob příjmu programů.

Trendy ve způsobech sledování televizního obsahu se mění. Nadále nejvíce domácností (93,4%) sleduje programy na televizorech, 85,4% domácností na počítačích, 73,6% osob na smartphonech a 48,2% domácností na tabletech. Respondenti mohli v průzkumu vybrat více možností.

zdroj: BroadbandTVnews





Reklama




Vybrané články