Quantcast

4 ruské FTA stanice opustily pozici 19,2E

| redakce | tisk

Čtyři ruské privátní televize v mezinárodní verzi již není možné přijímat z evropského satelitního systému Astra na pozici 19,2°E. Programy 5 kanal International, Telekanal Domašnyj International, REN TV International a Perec International skončily na této pozici.

Stanice se vysílaly volně ( FTA) a byly tedy dostupné pro diváky po celé Evropě s parabolami malých rozměrů. Diváci na těchto stanicích mohli sledovat zpravodajství a vybrané pořady vlastní produkce jako jsou magazíny či seriály.

bývalé technické parametry - 5 kanal International, Telekanal Domašnyj International, REN TV International a Perec International:

Astra 1M (19,2°E), freq. 11,612 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, FTA

Na uvedeném kmitočtu může divák sledovat jiné ruské programy v mezinárodní verzi - NTV Mir, TV Centr International. STS International, 8 kanal International a dále stanice R1 a TV Rus.

4 vypnuté ruské programy na 19,2°E může zájemce nyní sledovat z jiného satelitu Astra na pozici 31,5°E. Multiplex se vysílá v širokém svazku s pokrytím východní a jihovýchodní Evropy. Ve střední Evropě signál postupně klesá. Východní a střední Slovensko je v hlavní zóně pokrytí (příjem s parabolou od průměru cca 60 cm). Směrem na západ signál postupně klesá.

aktuální technické parametry - 5 kanal International, Telekanal Domašnyj International, REN TV International a Perec International:

Astra 5B (31,5°E), freq. 12,070 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, FTA





Reklama




Vybrané články