Quantcast

Itálie: Vzniká pozemní pay-tv Fly HD s UHD kanálem

| redakce | tisk

Na italském trhu bude fungovat další placená televize šířená prostřednictvím pozemních vysílačů. V září hodlá odstartovat pay-tv služba pod názvem Fly HD, která se zaměří výhradně na vlastní programy.

Fly HD bude nabízet v DVB-T2 multiplexu celkem 9 programů, z toho jeden bude v Ultra HD rozlišení a zbývající budou v HD. Osm stanic se zaměří výhradně na filmovou tvorbu, jeden program bude vysílat hudbu s exkluzivními koncerty popových hvězd ale také novinky z oblasti současné pop music.

Na zbývajících osmi pozicích se mohou diváci těšit na nové a exkluzivní filmy, které nedávno běžely v kinech ale také na festivalové snímky, seriály, celovečerní dokumentární filmy a minimálně jeden kanál bude vysílat filmovou klasiku.

Filmové kanály se budou jmenovat Sala 1 až 7 HD a Sala UHD (Sala v překladu "sál"). Hudební stanice získala název Voxson HD.

Fly HD slibuje divákům vysokou kvalitu vysílání v podobě full HD a také 4K HDR a Dolby Digital. Všechny kanály budou vysílat pod hlavičkou Fly HD, nebude se tedy jednat o převzaté programy.

Služba bude dostupná primárně přes pozemní vysílače s pokrytím okolo 75-80% území Itálie na kanálech 417 až 436. Diváci také budou moci službu sledovat přes tablety a smartphony s operačním systémem Android.

Provozovatele platformy bude italská mediální skupina Europa7, která již v minulosti experimentovala s placenou televizí v DVB-T.

Ceny služby ještě nejsou známy.

Italské domácnosti mohou nyní na klasickou pozemní anténu přijímat jedinou placenou televizi, kterou provozuje Sky Italia ve spolupráci s Mediaset. Od září bude mít konkurenci v podobě Fly HD.

zdroj: tuttotech.net + franck





Reklama




Vybrané články