Quantcast

Poslední rozloučení s Karlem Gottem i na RTVS a TV Markíza

| redakce | tisk

Nejenom české televizní stanice se rozloučí s králem české pop music Karlem Gottem. Poslední rozloučení s Mistrem přinesou ve svém vysílání i slovenské stanice - veřejnoprávní RTVS a komerční TV Markíza.

Veřejné rozloučení s Karlem Gottem v pražském Paláci Žofín v pátek 11. října pokryje RTVS ve svých zpravodajských relacích - Ranních zprávách a Zprávách RTVS ve 12:00, 16:00 a 19:00 hodin.

Video - upoutávka RTVS

TV Markíza přinese ve čtyřech mimořádných živých vstupech z Prahy v 11:45, 13:43, 14:56 a 15:57 hodin.

Zádušní mši za Karla Gotta z Katedrály sv. Víta, Václava a Vojtěcha v Praze přinesou v sobotu 12. října jak veřejnoprávní RTVS na programu Jednotka, stejně tak i privátní TV Markíza. Obě stanice nabídnou i speciální zpravodajské studio, které začne půl hodiny před zahájením pohřební sv. mše v 11:00 hodin.

Poslední rozloučení s Karlem Gottem (foto: Markíza)
▲ Poslední rozloučení s Karlem Gottem (foto: Markíza)

Tématu se bude Markíza intenzivně věnovat i ve všech standardních zpravodajských a publicistických relací TV Markíza - Televizní noviny, Teleráno a Reflex. Dění bude podrobně mapovat i zpravodajský portál tvnoviny.sk a televizní portál markiza.sk. V pátek od 8:00 hodin budou moci návštěvníci sledovat i nepřetržitý online stream.

RTVS připravila do vysílání i archivní vzpomínky na život a hudební kariéru Karla Gotta v sobotu v 9:25 hodin ve speciálním vzpomínkovém vydání Noci v archívu. V něm tvůrci zavzpomínají na Karla Gotta prostřednictvím archivních televizních vzpomínek, písní a rozhovorů, většinou ze 60. a 70. let minulého století. V noci v archívu se objeví i raritní archivní závěry, které byly odvysílané jen jednou a diváci je opět uvidí po více než 40 letech. RTVS pro sobotní vysílání zdigitalizovala staré zpravodajské šoty a rozhovory s vystoupením Karla Gotta z roku 1973 a 1975.

V atmosféře 70. let budou pokračovat vzpomínky na tohoto umělce i v podvečerním vysílání RTVS. Od 16:45 hodin Dvojka nabídne vybraná vystoupení Karla Gotta na Bratislavské lyře v letech 1974 až 1976.





Reklama




Vybrané články