Quantcast

Nový majitel Skylinku spustí DTH platformu na Ukrajině?

| redakce | tisk

V souvislosti s nadcházejícím zakódováním programů předních ukrajinských televizních stanic má v úmyslu francouzská mediální skupina Vivendi a její CANAL+ Group spustit na Ukrajině novou satelitní DTH platformu.

Zakódování ukrajinských komerčních stanic je naplánováno na 20. ledna 2020.

Podle informací webu telekritika.ua dosáhla společnost Vivendi předběžné dohody s francouzským operátorem Eutelsat, který pravděpodobně poskytne nové platformě satelitní kapacitu.

Šlo by již o třetí satelitní platformu na Ukrajině vedle stávajících služeb Xtra TV a Viasat. Platforma XtraTV šíří své programy prostřednictvím satelitů Eutelsat 9B (9°E) a Astra 4A (4,8°E), zatímco Viasat jen z Astry 4A (4,8°E). Žádná z těchto platforem neposkytuje přesný počet abonentů.

Počet diváků FTA programů skupina 1+1 Media odhaduje na 4,5 milionu domácností a předpovídá, že do jednoho roku od zakódování signálu přejde na placenou satelitní TV celkem 570 tisíc domácností. Na druhou stranu mírně odlišný odhad má StarLightMedia, která předpovídá, že na konci roku 2021 bude mít pay-tv ze satelitu 700 tisíc zákazníků.

Canal+ letos dokončila akvizici M7 Group, která působí na osmi evropských trzích. Ukrajina by byla další zemí, kde by CANAL+ mohla poskytovat své služby placené televize.

zdroj: satkurier.pl + telekritika.ua





Reklama




Vybrané články