Quantcast

Orange Sport 2, 3 a 4 nevysílají 24 hodiny denně, zjistila RRTV

| redakce | tisk

Exkluzivní slovenské sportovní kanály Orange Sport 2, Orange Sport 3 a Orange Sport 4 nevysílají 24 hodiny denně, zjistila při svém monitoringu česká Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV).

Kanály pod značkou Orange Sport pro telekomunikačního operátora Orange Slovensko provozuje česká společnost O2 TV, která pro tyto stanice získala české vysílací licence v červenci 2018.

Podle zjištění regulátora programy Orange Sport 2 až 4 vysílaly v době monitoringu pouze statické záběry bez zvukového obsahu ("desky"), ačkoli dle licenčních podmínek mají být programy v časovém rozsahu 24 hodiny denně plněny redakčním obsahem v podobě sportovních pořadů. Rada stanovila lhůtu k podání vysvětlení 30 dní ode dne doručení této výzvy.

Regulátor na stejném zasedání požádal provozovatele kanálů Orange Sport, společnost O2 TV, o podání vysvětlení, z jakého důvodu Radě doposud neoznámil zahájení vysílání programů Orange Sport 2, Orange Sport 3 a Orange Sport 4, případně zda vysílání jmenovaných programů ke dni 21. října 2019 vůbec zahájil. I v tomto případě RRTV stanovila lhůtu k podání vysvětlení 30 dní ode dne doručení této výzvy.

Rada dále požádala provozovatele kanálů Orange Sport, společnost O2 TV, jakým způsobem naplňuje podmínky licence programu Orange Sport, kde hlavním jazykem vysílání má být češtiny. Podle monitoringu regulátora ze dne 21.10.2019 v časovém úseku od 11:00 do 23:00 hodiny převládala slovenština, a to zejména na úrovni selfpromotion, programových předělů a obchodních sdělení, vysílaných výhradně ve slovenštině. Rada stanovila i v tomto případě lhůtu 30 dní na podání vysvětlení ode dne doručení výzvy.





Reklama




Vybrané články