Quantcast

Rai získala 4K práva na Ligu mistrů UEFA

| redakce | tisk

Generální ředitel italské veřejnoprávní Rai Fabrizio Salini před časem slíbil, že udělá vše pro to, aby se žádané fotbalová Liga mistrů UEFA vrátila na obrazovky Rai. Bojový úkol splnil.

Rai získala od operátora Sky Italia vysílací 4K práva na vybrané zápasy Ligy mistrů UEFA ze stávající sezóny. Půjde o nejlepší zápasy italských týmů a samozřejmě finále, které se uskuteční 30. května 2020.

Šlo o poměrně významnou finanční investici do sportovního obsahu. Rai za práva zaplatí Sky Italia 10 milionů eur (tj. cca 250 milionů korun) za každý zápas z Ligy mistrů UEFA. Celkový počet zápasů nebyl uveden. Půjde zhruba o tři až čtyři zápasy z aktuální sezóny plus finále.

Akvizice vysílacích práv na Ligu mistrů UEFA znamená, že diváci Rai uvidí přenosy na programu Rai 4K. Exkluzivní práva pro SD či HD vysílání na úterní zápasy drží komerční vysílací skupina Mediaset. Na všechna utkání drží práva operátor placené televize Sky Italia. Fotbal ve 4K bude bonusem pro diváky Rai 4K.

Vedle Ligy mistrů diváci Rai 4K uvidí ze sportovního obsahu také fotbalové Euro 2020 (od 12.6. do 27.7.2020). Půjde o 27 zápasů, dále semifinále italského poháru a samozřejmě Letní olympijské hry, které se konají od 24. července do 9. srpna 2020. A také závody Formule 1, které se opět chystají na Rai. Výběr z přenosů z olympijských her z Tokia bude k vidění na chystaném programu Rai 8K (vysílání Rai v Ultra HD ve formátu 8K).

Vedle sportu se mohou diváci Rai 4K těšit na seriál Geniální přítelkyně.

Sportovní obsah bude z důvodu omezení ze strany dodavatelů 4K obsahu dostupný jen na nových přístupových kartách Tivúsat Black. Přenosy budou šířeny v HDR módu.

zdroj: franck + vl.info





Reklama




Vybrané články