Quantcast

Šlágr 2 vypnut v pozemním vysílání

| redakce | tisk

Ve čtvrtek 20.8.2020 po 17. hodině zmizel z pozemního vysílání český hudebně-teleshoppingový kanál Šlágr 2. Programová pozice v DVB-T2 sítích PS12 a multiplex 23 je sice stále aktivní, ale neobsahuje žádné vysílání - jen černou obrazovku.

Diváci mohou mít pocit, že je chyba na jejich straně. Realita je ale taková, že distribuce stanice Šlágr 2 byla přerušena provozovatelem terestrického multiplexu.

"Vysílání Šlágr 2 bylo přerušeno na základě smluvních podmínek," uvedla na dotaz webu parabola.cz za společnost České Radiokomunikace (ČRa) Petra Miterová.

Kanál Šlágr 2 se nadále vysílá a je dostupný u jiných televizních operátorů - celoplošně například v satelitní platformě Skylink a to na všech aktivních kartách.

Stojí za zmínku, že je to druhý problém s distribucí jednoho z programů skupiny Šlágr TV. V závěru roku skončila FTA distribuce programu Šlágr TV na satelitu Astra 3B u původního operátora multiplexu, společnosti Towercom. Provozovatel stanice Šlágr si rychle zajistil novou distribuci u provozovatele platformy Skylink, kde byla stanice v dubnu zakódována.

Společnost Československá Muzika, spol. s.r.o. Karla Peterky chystá další projekt - placený kanál Šláger Premium. Ten by se měl vysílat na Slovensku a to prostřednictvím satelitu. Prémiový kanál provozovatele má nabízet především pořady (65% vysílacího času), z toho 48,7% hudební pořady a 51,3% zábavní relace. Zbývajících 35% vysílacího času zaplní doplňkové vysílání.





Reklama




Vybrané články