Quantcast

Procestujte svět s novou kuchařskou show s TV Paprika

| redakce | tisk

Rádi na dovolených ochutnáváte místní speciality a dostali jste chuť na pravý indický dahl, italské těstoviny či francouzský quiche, ale nevíte, jak je připravit? Když v současné situaci můžeme cestovat leda tak prstem po mapě, právě kuchyň může být místem, kde se vaše cestovatelská duše trochu nasytí.

Neprobádané chutě orientu a středomořské kuchyně vás zlákají v kuchařské show Se šéfkuchařem kolem světa na ta správná místa už 17. října ve 21:30 na TV Paprika.

Cestování bez hranic
Slovenský šéfkuchař Gabo Kocák je známý svým působením v kuchařské show, ale hlavně v michelinských restauracích po celém světě. Po letech strávených od úsvitu do soumraku v kuchyni si řekl dost a otevřel si v Popradu svojí vlastní restauraci Doma u nás, kde chce vařit hlavně pro obyčejné lidi. V televizní relaci S šéfkuchařem kolem světa na TV Paprika spojil lásku k cestování a vaření mezinárodní kuchyně. Můžete se tak těšit na přípravu grilované pakambaly, čokoládového suflé s kozím sýrem, ale i karbanátků jako od babičky. Označte si v kalendáři 17. října 21:30 a nechte se unášet cestováním v kuchyni na TV Paprika.

Se šéfkuchařem kolem světa s Gabo Kocákem (foto: AMC)
▲ Se šéfkuchařem kolem světa s Gabo Kocákem (foto: AMC)

Na slovíčko v kuchyni
Myslíte si, že se vyznáte v kuchařské terminologii a ovládáte všechny mezinárodní pojmy? Tak si vás vyzkoušíme! Víte odkud pochází omáčka Béarnaise? Kdybyste řekli, že z Francie, máte pravdu, přestože je to omáčka holandského typu, která je paradoxně také původně francouzská. Skvěle se hodí ke steakům a grilované zelenině. A co je třeba takový ramen?

Na poslech zavání arabskou kuchyní, ale opak je pravdou. Jedná se o japonské jídlo ze silného masového vývaru, řasy kumbu s vaječnými nudlemi, vejci a bambusovými výhonky. Evokuje i ve vás název pak choi nějaké čínské nudle? Pokud ano, jste na omylu. Pak choi anebo bok choy, či pok choi je sice původcem z Číny, ale jde o druh čínské kapusty. Je plná antioxidantů, vápníku, hořčíku, betakarotenů a je v ní téměř celý B-komplex. Používá se do salátů, ale je vhodná i na grilování a vaření.

Sledujte pořad Se šéfkuchařem kolem světa s Gabo Kocákem od 17. října ve 21:30 na TV Paprika. Vařit s čerstvými sezónními surovinami se můžete naučit díky pořadu Čtyři roční období se šéfkuchařem Jiřím Halamkou od 12. října ve 20:00 na TV Paprika.

zdroj: AMC





Reklama




Vybrané články