Quantcast

Itálie: Práva na fotbalové MS 2022 pro Rai a Amazon

| redakce | tisk

Mistrovství světa ve fotbale 2022 se bude v Itálii vysílat na programech veřejnoprávního vysílatele Rai a placené streamovací službě Amazon. Fotbalový šampionát se bude konat v listopadu a prosinci příštího roku v Kataru.

Amazon tak významně rozšiřuje fotbalovou nabídku poté, co získala práva na Ligu mistrů UEFA pro sezóny 2021 až 2024. Vysílá exkluzivně 16 zápasů za sezónu.

Podle webu Calcio e Financa si Rai zajistila balíček B1, který zahrnuje práva na bezplatné vysílání 25 utkání s právem první volby. Očekává se proto, že italské zápasy se budou vysílat na Rai, pokud se národní tým kvalifikuje na mistrovství světa.

Amazon získal balíček B2, který obsahuje 36 zápasů k distribuci prostřednictvím streamovací služby. Amazon i Rak budou vysílat semifinále a finále.

Oba provozovatelé za vysílací práva nabídli 160 milionů eur, čímž o 5 milionů eur překonali nabídku mediální skupiny Mediaset.

Potvrzuje se, že ceny vysílacích práv raketově rostou. Za práva na poslední šampionát v Rusku v roce 2018, kterého se neúčastnil italský národní tým, zaplatila tehdy společnost Mediaset zhruba 78 milionů eur, čímž překročila nabídku Rai, která nabídla o 13 milionů eur méně.

zdroj: calcioefinanza.it + franck





Reklama




Vybrané články