Quantcast

Fotelka: ČT1, ČT2, ČT:D/art, RTVS i TV Barrandov v HD FTA

| redakce | tisk

Na slovenské satelitní distribuční a DTH platformě Fotelka se vysílá několik desítek placených programů. Bez jakékoliv přístupové karty a předplatného mohou diváci sledovat i některé žádané programy, například vybrané stanice České televize či RTVS.

Platforma Fotelka se vysílá z běloruského telekomunikačního satelitu Belintersat 1 na pozici 51,5°E v silném evropském svazku. Příjem je možný s parabolami od průměru 60 cm a set top boxem či televizorem, který zvládne vysoké symbolové rychlosti 45 Msymb/s a FEC 8/9 v normě DVB-S2 a modulaci 8PSK. Díky této kombinaci pro provoz multikanálové nabídky operátora postačují dva transpondéry, které divákům nabízejí HD i SD programy ale také i jeden program v Ultra HD rozlišení ve formátu 4K.

Záběr z příjmu  FTA vysílání ČT1 HD v paketu Fotelka
▲ Záběr z příjmu FTA vysílání ČT1 HD v paketu Fotelka

V době publikování zprávy se vysílala řada programů volně v režimu FTA. Bez jakékoliv karty a předplatného mohou diváci z této družice sledovat z jedné frekvence programy ČT1 HD, ČT2 HD, ČT:D HD/ČT art HD, TV Barrandov HD, Jednotka HD, Dvojka HD, Trojka, TV Lux, Lounge TV 4K a ze druhého transpondéru Sport5, TV Rebel, TV Noe HD, TV Romana, maďarské veřejnoprávní stanice M1 HD, M2 HD a dále několik slovenských regionálních televizních kanálů. Do konce minulého týdne zde vysílaly FTA také stanice ČT3 HD a ČT24 HD.

U všech zakódovaných programů Fotelky jsou nasazeny kryptovací systémy - PanAccess (CAID 4AFC) a Irdeto (CAID 0604).

Záběr z příjmu FTA vysílání RTVS Jednotka HD v paketu Fotelka
▲ Záběr z příjmu FTA vysílání RTVS Jednotka HD v paketu Fotelka

U kódovaných stanic Nick Junior, Paramount Network, Šlágr TV a FTA programů TV Barrandov, ČT:D/ČT art a Sport 5 jsou připojeny neaktivní systémy podmíněného přístupu Irdeto (CAID 0653), Conax (CAID 0B02) a Nagra MA (CAID 181D), které jsou charakteristické pro satelitní platformu Skylink a freeSAT. Zda budou tyto programy poskytovány z karet Skylinku/freeSATu z této pozice zjišťujeme u společnosti M7 Group.

Díky výhodné poloze družice je možné přijímat z nedaleké orbitální pozice 52°E, na kterém je zaparkovaný společný satelit Turkmenistánu a Monaka, TürkmenÄlem/Monacosat, další FTA programy - pro Turkmenistán a Írán. Jde o atraktivní programy obsahující sport, filmy, seriálu a zábavu.

Záběr z příjmu FTA vysílání TV Barrandov HD v paketu Fotelka
▲ Záběr z příjmu FTA vysílání TV Barrandov HD v paketu Fotelka

technické parametry - ČT1, ČT2, ČT:D/ČT art, TV Barrandov, Jednotka, Dvojka, Trojka, TV Lux, Lounge TV 4K, TV Severka, Vega, Povážie, TV7:

• Belintersat 1 (51,5°E), freq. 11,230 GHz, pol. H, SR 45000, FEC 8/9, DVB-S2/8PSK, FTA

technické parametry - Sport5, TV Rebel, TV Noe, TV Romana, M1, M2, TV Central, TV9, TV Východ HD, TV Hronka:

• Belintersat 1 (51,5°E), freq. 11,290 GHz, pol. H, SR 45000, FEC 8/9, DVB-S2/8PSK, FTA





Reklama




Vybrané články