Quantcast

Tádžikistán spustil platformu Somon TV

| redakce | tisk

V Tádžikistánu byla spuštěna první národní internetová platforma Somon TV. Nabízí filmy, seriály, pohádky,hudbu, televizní stanice a přístup k 333 televizním stanicím.

Myšlenka vytvořit celonárodní videoplatformu se zrodila před dvěma lety. Jeden z investorů projektu, který často cestuje do zahraničí, uvedl, že existuje mnoho zdrojů a aplikací, jejichž tvůrci jsou občané jiných zemí. Na těchto platformách každá země propaguje své kulturní hodnoty. Investoři chtěli, aby se takový obsah, který odráží národní hodnoty Tádžikistánu, objevil na globálním trhu internetových technologií.

Platforma Somon TV (foto: Somon TV/satkurier.pl)
▲ Platforma Somon TV (foto: Somon TV/satkurier.pl)

Video služba nabízí zákazníkům různé balíčky s ohledem na preference diváků. Byly vytvořeny tématické balíčky se sportem, hudbou, filmy a dalšími tématy.

Tvůrci chtějí, aby platforma Somon TV vstoupila na globální trh a přinesla tádžickou kulturu do dalších zemí. Nyní probíhají jednání s tádžickým filmovým studiem Tajikfilm o umístění národních a sovětských filmů na tuto platformu.

Cena předplatného za online přístup se pohybuje od 32 do 192 rublů. Cena ročního předplatného je přibližně 578 rublů. K dispozici je bezplatné zkušební předplatné a předplatné na dobu určitou (den, týden, měsíc).

zdroj: satkurier.pl + cableman.ru





Reklama




Vybrané články