Quantcast

Nový vlastník platformy Bulsatcom

| redakce | tisk

Největší bulharský poskytovatel placené satelitní televize Bulsatcom má nového majitele. Podle portálu capital.bg, který se odvolává na tři nezávislé zdroje, se novým majitelem stal Spas Rusev.

Investoři chtějí Bulsatcom prodat, protože věřitelé a fondy se již 1-2 roky snaží získat zpět své pohledávky.

Rusev podal nejvyšší nabídku ve výši více než 120-130 milionů eur a jeho soupeřem byl další zájemce - majitel Telenor Bulgaria, skupina PPF. Obě nabídky měly podobnou hodnotu a vítěz byl vybrán díky podmínce rychlé úhrady částky.

Prodej přichází poté, co se akcionáři, několik fondů a bank, nakonec rozhodli ze společnosti vystoupit. Mezi investory společnosti Bulsatcom patří fondy BlackRock a Blantyre Capital, Bulharská rozvojová banka, Evropská banka pro obnovu a rozvoj, fond Integral a generální ředitel společnosti Bulsatcom Plamen Genčev.

S nejlepší nabídkou bude mít Spas Rusev brzy největšího poskytovatele televizního vysílání v zemi s přibližně 650 000 předplatiteli a dalšími 170 000 zákazníky pevného internetu a 1 300 zaměstnanci. Společnost vykázala v roce 2020 tržby ve výši 163 milionů leva oproti 193 milionům leva o rok dříve se ztrátou 22,6 milionu leva (131 milionů leva v roce 2019). Krátkodobé dluhy vůči bankám a fondům činí 152 milionů leva.

Společnost prošla v posledních letech finanční restrukturalizací kvůli obrovským dluhům a investoři následně zvolili nového generálního ředitele, který měl za úkol napravit hospodaření a zastavit odliv předplatitelů. Mimo jiné byly spuštěny nové služby a kanály a vrátila se HBO.

Platforma Bulsatcom využívá satelit Hellas Sat 3 (39°E) a své kanály šifruje systémy BulCrypt, Conax a Nagra MA.

zdroj: satkurier.pl + capital.bg





Reklama




Vybrané články