Quantcast

První dohoda pro Türksat 5B

| redakce | tisk

Turecký satelitní operátor Türksat AŞ podepsal první dohodu na využití telekomunikační družice Türksat 5B a to ještě před jejím vypuštěním do vesmíru. Podle aktuálních plánů bude Türksat 5B vynesen na konci října 2021.

Türksat 5B dopraví do vesmíru nosná raketa Falcon 9 z kosmodromu Cape Canaveral. Družice bude sloužit na pozici 42°E a poskytne 16 transpondérů v Ku pásmu a čtyř v C pásmu a dodatečnou kapacitu v Ka pásmu.

Türksat AŞ představil svoji stávající flotilu 4 GEO satelitů a dva další, které budou brzy vypuštěny během veletrhu Satellite 2021, který spojuje největší světové výrobce satelitů a provozovatele satelitů, ve Washingtonu, hlavním městě USA.

Společnost Türksat AŞ podepsala svoji první dohodu pro Türksat 5B. Kontrakt se týká spolupráce při poskytování služeb Inmarsat GX přes satelit Türksat 5B v Turecku. Smlouvu podepsal zástupce generálního ředitele Türksat Satellite Services Dr. Selman Demirel a viceprezident Inmarsatu pro technologie Dr. Mark Dickinson, náměstek ministra dopravy a infrastruktury, náměstek ministra dopravy a infrastruktury Dr. Ömer Fatih Sayan a generální ředitel Türksat Hasan Hüseyin Ertok.

Díky dohodě o strategické spolupráci mezi společnostmi Türksat a Inmarsat budou služby a infrastruktura Inmarsat GX v Turecku poskytovány prostřednictvím satelitu Türksat 5B.





Reklama




Vybrané články