Quantcast

9E: Duna World HD s evropskou verzí programu

| redakce | tisk

Maďarský veřejnoprávní vysílatel MTVA připravil pro diváky za hranicemi Maďarska speciální programovou verzi programu Duna World HD. Stanice je šířena - podobně jako ostatní programy MTVA - v distribučním multiplexu na satelitu Eutelsat 9B (9°E).

Evropská verze Duna World HD je kompletně šířena volně ( FTA), zatímco národní verze Duna World HD může některé pořady z důvodu omezení vysílacích práv vysílat zakódovaně a pro jejich příjem je nutná přístupová karta MTVA.

Ukázka statické obrazovky na evropské verzi jednoho z kanálů MTVA
▲ Ukázka statické obrazovky na evropské verzi jednoho z kanálů MTVA

"Duna World HD" a nově vytvořená programová pozice "Duna World HD (Europa)" fungují jako jeden programový stream. Ten se rozdělí na dva v okamžiku, kdy na původní pozici se vysílá běžný program (a je zakódován) a na evropské mutaci se vysílá statická obrazovka s informací v maďarském a anglickém jazyce o omezení vysílacích práv v podobě jako na obrázku v tomto článku.

Spuštění evropské verze Duna World HD může souviset s vysíláním druhého sportovního kanálu M4 Sport+ HD, která vysílá v sobotu a v neděli od 14 do 22 hodin místo Duna World HD.

Evropské verze nabízí MTVA u všech ostatních programů - tedy M1 HD, M2 HD, M4 Sport HD, M5 HD, Duna HD a nejnověji u Duna World HD. MTVA vysílá maximum pořadů volně (FTA). Ostatní pořady musí z důvodu vysílacích práv zakódovat a jsou dostupné jen s dekódovacími kartami MTVA.

technické parametry - Duna World Europa HD:

• Eutelsat 9B (9°E), freq. 11,958 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, FTA





Reklama




Vybrané články