Quantcast

1W: V provozu nový multiplex HDT s maďarskými programy

| redakce | tisk

Na satelitu Intelsat 10-02 (1°W) byla zaktivována druhá polovina 72 MHz transpondéru 312X. Do provozu byl uveden nový maďarský multiplex HDT, který obsahuje programy maďarské privátní televizní skupiny TV2.

Nový paket se vysílá na kmitočtu 12,723 GHz s vertikální polarizací. V rámci multiplexu se vysílají programy TV2, TV2 Comedy, TV2 Kids, TV2 Séf, Super TV2, FEM3, Izaura TV, Jocky TV, Mozi+, Moziverzum, Prime, Spíler 1, Spíler 2 a Zenebutik. Všech 14 televizních programů se vysílá v MPEG-2 v SD rozlišení. Vysílání je kryptováno systémem Conax (CAID 0B1D). Zákazníci Direct One v Maďarsku a Focus Sat v Rumunsku k těmto modulacím nemají přístup.

 FTA_TEST v paketu HDT
FTA_TEST v paketu HDT

Vedle 14 kryptovaných programů se v rámci muxu vysílá také jedna volná (FTA) testovací pozice s názvem "FTA_TEST". Ta obsahuje monoskop s animací.

technické parametry - paket HDT:

• Intelsat 10-02 (1°W), freq. 12,723 GHz, pol. V, SR 26666, FEC 2/3, DVB-S/QPSK

Připomeňme, že kapacita pro nový multiplex se uvolnila nedávno po přesunu 4K programů NASA UHD a 4K Heritage na nové parametry. Původní multiplex snížil symbol rate a další parametry a umožnil tak spuštění dalšího multiplexu s programy jiného vysílatele.





Reklama




Vybrané články