Quantcast

ABS 2A: Big Asia, Kinoman, Zoopark v novém DVB-S2 muxu

| redakce | tisk

Bezplatné tématické televizní kanály v ruském jazyce Big Asia, Kinoman (dříve Kinosat), Zoopark a další stanice se objevily v DVB-S2 platformě společnosti GeoTelecommunications na satelitu ABS 2A.

Na kmitočtu 11,531 GHz s vertikální polarizací začaly vysílat stanice Big Asia, Kinoman (dříve Kinosat), Naša Tema, Zdorovoje TV, Domašnyje Šivotny, Psychology, Retro, Voprosy otvety a Zoopark. Všechny stanice se vysílají v MPEG-4 v SD rozlišení. Za zmínku stojí zejména programy Big Asia zaměřený na představování různých koutů Asie, filmový kanál Kinoman, který se v minulosti jmenoval Kinosat a stanice zaměřená na svět zvířat Zoopark.

Big Asia - záběr z příjmu stanice
▲ Big Asia - záběr z příjmu stanice

Posledních pět vyjmenovaných stanic byly původně součástí multiplexu RSCC na kmitočtu 12,653 GHz, pol. V, kde skončily.

Zařadit programy do DVB-S2 platformy společnosti GeoTelecommunications umožnilo pondělní upgrade vysílací platformy, kdy se změnila norma, modulace a FEC. Zvýšila se tím celková kapacita sítě, která umožnila zařadit další programy.

Zoopark - záběr z příjmu stanice
▲ Zoopark - záběr z příjmu stanice

Multiplex se stále vysílá v ruském svazku. Pokrytí je proto primárně nasměrováno na Ruskou federace s přesahem signálu do dalších zemí. Příjem je možný i v regionu střední Evropy s parabolami o průměru kolem 120 cm.

technické parametry:

• ABS 2A (74,7°E), freq. 11,531 GHz, pol. V, SR 22000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, FTA





Reklama




Vybrané články