Quantcast

Eutelsat s OneWeb podepsal globální distribuční partnerství

| redakce | tisk

Francouzský satelitní operátor Eutelsat podepsal s OneWeb, společností zabývající se satelitní komunikací na nízké oběžné dráze Země (LEO - Low Earth Orbit), globální víceletou dohodu o distribučním partnerství (DPA - Distribution Partnership Agreement) na kapacitu OneWebu.

Tato dohoda otevírá společnosti Eutelsat cestu ke komerčnímu využití služeb OneWeb v klíčových vertikálních oblastech včetně námořní dopravy, letectví, podniků, telekomunikačních společností a státní správy.

Eutelsat a OneWeb
▲ Eutelsat a OneWeb

Partnerství odráží prohlubující se spolupráci mezi oběma společnostmi poté, co se Eutelsat v prosinci loňského roku stal druhým největším akcionářem OneWebu, a ukazuje synergie mezi nimi, které přinášejí rozsáhlý komerční dosah Eutelsatu pro OneWeb a zároveň doplňují flotilu geostacionárních satelitů Eutelsatu o prostředky na nízké oběžné dráze Země. Společnostem otevírá cestu ke spolupráci na vývoji kombinovaných řešení pro připojení na GEO/LEO.

Výkonná ředitelka společnosti Eutelsat Eva Bernekesová uvedla: "Jako akcionář společnosti OneWeb jsme nadšeni, že se můžeme podílet na úspěchu této nové konstelace začleněním služeb konektivity společnosti OneWeb do našeho portfolia řešení. Tato dohoda ukazuje prostor pro synergie mezi našimi dvěma společnostmi a otevírá potenciál nízké oběžné dráhy jako doplnění našich geostacionárních aktiv na rychle rostoucích trzích letecké a námořní mobility, pevných datových služeb a vládních služeb v návaznosti na rozvoj 5G a cloudových technologií, které budou generovat požadavky na nízkou latenci."

Výkonný ředitel společnosti OneWeb Neil Masterson řekl: "Toto rozšířené partnerství se společností Eutelsat nám nabízí významnou příležitost spojit naše řešení pro připojení GEO a LEO, rozšířit naši globální kapacitu a dále zkvalitnit naše komerční služby. Tato dohoda, která čerpá z desetiletí zkušeností společnosti Eutelsat v oblasti služeb satelitního průmyslu spolu se značným obchodním rozmachem společnosti OneWeb, demonstruje náš společný přístup k rozšiřování našich služeb konektivity LEO. Jsme nadšeni, že se naše služby spojují a rozšiřují řešení konektivity pro komunity."





Reklama




Vybrané články