Quantcast

TF1, M6 podepisují smlouvy o prodeji TFX a 6ter

| redakce | tisk

Francouzské mediální skupiny TF1, M6 a Altice oznámily, že podepsaly dohody o prodeji kanálů TFX a 6ter společnosti Altice. Tyto dohody navazují na plánované sloučení TF1 a M6, které by ve Francii znamenalo vznik nového televizního gigantu.

Aby bylo spojení dvou velkých vysílatelů možné, musí TF1 a M6, které mají dohromady 10 televizních kanálů, splňovat francouzské předpisy, které omezují počet kanálů v pozemním digitálním vysílání (TNT) na 7.

Budova ústředí skupiny TF1 (foto: satkurier.pl/TF1)
▲ Budova ústředí skupiny TF1 (foto: satkurier.pl/TF1)

Proto obě skupiny koncem února oznámily, že chtějí prodat kanály TF6 a 6ter telekomunikační a mediální skupině Altice, kterou založil miliardář Patrick Drahi. Altice vlastní 3 pozemní kanály: BFM TV, RMC Story a RMC Découverte. Altice bude vlastnit celkem 5 z 26 volně šířených pozemních kanálů TNT ve Francii.

Společnosti TFX a 6ter zůstanou po celý rok 2022 pod kontrolou svých vlastníků.

Groupe M6 nedávno oznámila, že chce vrátit 1 digitální pozemní televizní slot, který využívá kanál Paris Premiere. Tento kanál bude i nadále přítomen v nabídkách IPTV, kabelové a satelitní televize.

Pokud bude prodej TFX a 6ter mezi TF1/M6 a Altice plně uzavřen, bude jej muset ještě schválit regulační orgán Arcom. Zejména pro realizaci konečného sloučení TF1 a M6. Kanál TFX bude prozatím po celý rok 2022 plně pod kontrolou společnosti Groupe TF1. Stejně tak kanál 6ter, který vlastní Groupe M6.

zdroj: satkurier.pl + telesatellite.com





Reklama




Vybrané články