Quantcast

Netflix ztratil 200 tisíc abonentů

| redakce | tisk

Americký streamovací gigant Netflix přišel během prvních tří měsíců roku 2022 o 200 tisíc abonentů. Netflix má po celém světě aktuálně 221,6 milionu předplatitelů a výhled počítá s dalším úbytkem platících diváků.

Dřívější prognóza Netflixu počítala se získáním 2,5 milionu předplatitelů v prvním čtvrtletí. Současná situace na trhu, zejména odchod služby z Ruska, způsobila celkový pokles abonentů. V samotném Rusku měl Netflix 700 tisíc klientů.

Kanceláře Netflixu (foto: Netflix)
▲ Kanceláře Netflixu (foto: Netflix)

Během aktuálního druhého čtvrtletí očekává Netflix další odliv zákazníků. Podle odhadů by mělo jít o 2 miliony klientů. V meziročním srovnání Netflix stále vykazuje jasný růst. Na konci prvního kvartálu 2021 měl Netflix 207,6 milionu zákazníků a na konci dalšího čtvrtletí 209,1 milionu platících uživatelů.

Na americkém trhu využívá streamovací platformy 28,6 procent uživatelů. Z toho 6,4% podílu ukrajuje Netflix. 5,7% uživatelů využívá YouTube, 3% hulu, 2,3% Prime video, 1,7% službu Disney+ a 9,5% jinou SVOD platformu. Vyplývá to z analýzy společnosti Nielsen.

Netflix během prvního kvartálu zvýšil tržby o 10%. Za růstem tržeb stojí postupné zdražování Netflixu v některých zemích. Čistý získ se meziročně snížil z 1,7 na 1,5 miliardy dolarů.





Reklama




Vybrané články