Quantcast

CNN po měsíci uzavře službu CNN+

| redakce | tisk

Streamovací služba CNN+, která byla propagována jako jedna z nejdůležitějších událostí v historii CNN, bude ukončena 30. dubna, pouhý měsíc po svém spuštění. Zákazníci CNN+ „obdrží poměrnou náhradu svých poplatků za předplatné,“ uvedla společnost.

Toto rozhodnutí učinilo nové vedení poté, co se bývalá mateřská společnost CNN, WarnerMedia, sloučila s Discovery a vytvořila Warner Bros. Discovery.

Vize předchozího manažerského týmu pro CNN+ jde proti plánu generálního ředitele Warner Bros. Discovery Davida Zaslavy, který spojí všechny značky společnosti do jedné streamovací služby.

Logo streamovací platformy CNN+
▲ Logo streamovací platformy CNN+

Prezident a generální ředitel společnosti Discovery J.B. Perrette a budoucí generální ředitel CNN Chris Licht rozhodnutí oznámili zaměstnancům na schůzce ve čtvrtek 21. dubna. O práci by mohly přijít stovky zaměstnanců CNN+. Licht v interní zprávě uvedl, že "všichni zaměstnanci CNN+ budou i nadále dostávat mzdy a benefity po dobu příštích 90 dnů, přičemž budou prozkoumány možnosti další spolupráce v rámci CNN, CNN Digital a jiných pozic v rámci rodiny Warner Bros. Discovery". Dodal, že zaměstnanci, kteří se nebudou angažovat jinde ve firmě, dostanou minimálně 6měsíční odstupné.

Licht při startu CNN+ řekl, že to byl „extrémně úspěšný začátek“, ale jednoduše není v souladu s plány nově sloučené společnosti. Streamovací služba CNN+ byla spuštěna pouhé dva týdny před uzavřením fúze WarnerMedia-Discovery, k velkému nelibosti vedoucích pracovníků Discovery, kteří měli jinou strategii, ale nemohli legálně komunikovat s vedením CNN před oficiální dohodou.

Výkonný viceprezident CNN+ a všech digitálních společností CNN Andrew Morse společnost po přechodném období opustí.

Alex MacCallum, produktový šéf a generální ředitel CNN+, povede CNN Digital a bude spolupracovat s Lichtem na „definování budoucí strategie vedení,“ uvedla společnost v tiskové zprávě.

CNN utratila stovky milionů dolarů za novou streamovací aplikaci a přilákala do ní špičkové talenty z jiných sítí, včetně Kasie Hunt z NBC a Chrise Wallace z Fox News. Služba nabízela hodiny denního živého programu a týdenních pořadů. Předplatné stálo 5,99 $ za měsíc nebo 59,99 $ ročně.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články