Quantcast

Super Tennis HD volně z nové frekvence na 9E

| redakce | tisk

Oblíbený italský bezplatná ( FTA) kanál Super Tennis HD se objevil na nové vysílací frekvenci na satelitu Eutelsat 9B (9°E). Stanice je nadále na tomto satelitu šířena ve formě distribuční trasy pro pozemní vysílače v Itálii.

Super Tennis HD v minulosti ukončil volné vysílání přes satelitní systém Eutelsat Hot Bird na pozici 13°E. Satelitní diváci tak z této pozice přišli o možnost příjmu jediného a jedinečného FTA kanálu zaměřeného na populární "bílý sport" ve vysokém rozlišení (HDTV). Ne ale úplně. Distribuční trasa této stanice zůstala na satelitu Eutelsat 9B spolu s dalšími italskými komerčními kanály.

Stanice Super Tennis HD je součástí distribučního multiplexu společnosti Persidera na kmitočtu 12,466 GHz s vertikální polarizací. Tento satelitní multiplex nedávno přišel o jeden transportní tok (stream 34), čímž se zredukovala šířená programová nabídka. Z toho důvodu není již nutné používat takto široký 49,5 MHz transpondér pro šíření programů a vysílání se tak stěhuje na jiný 33 MHz transpondér - na kmitočet 12,341 GHz s vertikální polarizací. I tento transpondér pracuje v italském svazku, což omezuje pokrytí mimo Itálii. Nicméně příjem je možný zejména v České republice, především v jižních částech naší země, severněji signál slábne. Vysílání je nadále šířeno v režimu multistream. Pro příjem je nutný set top box s podporou tohoto módu.

Příjem stanice Super Tennis HD z nových vysílacích parametrů
▲ Příjem stanice Super Tennis HD z nových vysílacích parametrů

Společnost Persidera šíří vedle stanice SuperTennis HD také další atraktivní stanice - například hudební RTL 102.5 RadioVisione HD, Radio Zeta Radiovisione HD, RTL 102.5 News HD, Radio Freccia TV HD, Radio Kiss Kiss TV HD, VH1 Italia, Deejay TV HD, zábavní a lifestylové programy Giallo HD, DMAX Italia HD, Real Time Italia HD, TV8 Italia HD, Nove HD, HGTV Italia HD a sportovní Motor Trend HD a SportItalia. Dále operátor šíří SD stanice - zábavní Cielo, zpravodajskou Sky TG24 a dětské programy Super, Boing Plus, K2 a Frisbbe.

nové technické parametry - Persidera (distribuční multiplex):

• Eutelsat 9B (9°E), freq. 12,341 GHz, pol. V, SR 31400, FEC 5/6, DVB-S2/8PSK, multistream, stream 33/35/36, FTA

• stream 33: Giallo HD, RTL 102.5 Radiovisione HD, GM24, Go-TV, Orler TV, Real Time HD, DMAX HD, Radio Zeta Radiovisione HD, RTL 102.5 News HD, Juwelo TV, Radio Freccia TV HD, Food Network HD, Radio Liberta

• stream 35: Boing Plus, Super Tennis HD, Super!, Radio Italia TV HD, TV8 HD, Cielo, Sky TG 24, TV 2000, Radio Kiss Kiss TV HD, VH1 Italia, Frisbee, K2 Italia.

• stream 36: Nove HD, Motor Trend HD, 27 Twentyseven, Nove, HGTV HD, Deejay TV HD, La9, Canale 239 HD, Casa Italia 53, SportItalia

původní technické parametry - Persidera (distribuční multiplex):

• Eutelsat 9B (9°E), freq. 12,466 GHz, pol. V, SR 41950, FEC 5/6, DVB-S2/8PSK, multistream, stream 33/35/36, FTA

Obsah na jednotlivých transportních streamem 33, 35 a 36 je stejný jako na nové frekvenci.





Reklama




Vybrané články