Quantcast

TivúSat půjde jen na certifikovaných dekodérech

| redakce | tisk

Změny v systému podmíněného přístupu ohlásil provozovatel italské bezplatné satelitní platformy TivúSat. Nově nebude možné programovou nabídku DTH služby přijímat na necertifikovaných přijímačích (dekodérech).

Změna v kódování TivúSat proběhne již 21. prosince 2022 - tedy krátce před vánočními svátky. Bez (zakódovaných) programů TivúSat tak budou klienti, kteří používají pro příjem jiný, než certifikovaný přijímač / dekodér. Krok operátora byl ohlášen v dostatečném předstihu, aby diváci si stihli ověřit, zda jejich přijímací zařízení splňuje požadavky TivúSat.

"Tivu srl působí v oblasti bezplatné satelitní televize prostřednictvím platformy tivusat a vždy byla v popředí v ochraně obsahu a v boji proti pirátství v rámci bezplatné televize. Od 21. prosince a minimálně po celý rok 2023 již naše technické zabezpečovací systémy neumožní provoz čipové karty tivusat v kombinaci s necertifikovanými dekodéry tivusat," uvedl provozovatel satelitní služby TivúSat k chystané změně v kódování.

Služba TivúSat (foto: TivúSat)
▲ Služba TivúSat (foto: TivúSat)

"Chcete-li zkontrolovat, zda je produkt ve vašem vlastnictví certifikován tivusat, navštivte naše webové stránky v sekci produkty > dekodér," dodal operátor.

TivúSat je bezplatná FTV (free-to-view) platforma, která nabízí přístup bez pravidelných měsíčních poplatků k hlavním italským programů Rai, Mediaset, La 7, Nove a mnoha dalším z evropského satelitního systému Eutelsat Hot Bird na pozici 13°E. Zákazníci mají přístup k více než 180 televizním a rozhlasovým programů, včetně 60 stanic ve vysokém rozlišení (HDTV) a sedmi kanálům v Ultra HD rozlišení ve formátu 4K. Pro příjem divák potřebuje satelitní komplet s parabolou nasměrovanou na zmíněnou pozici 13°E a především certifikovaný HD/4K přijímač s dekódovací kartou (a případně Nagra modulem).





Reklama




Vybrané články