Quantcast

Český slavík 2023 bude 24. listopadu opět živě na TV Nova

| redakce | tisk

V pátek 24. listopadu 2023 se budou v pražském Foru Karlín vyhlašovat výsledky prestižní hudební ankety Česky slavík za letošní rok. Galavečer v režii jednoho z nejvyhledávanějších režisérů přímých přenosů a televizních show Pepeho Majeského bude opět živě přenášet televize Nova.

Loni jsme oslavili 60 let ankety velkolepým způsobem. Přenosem provedly tři moderátorské osobnosti. Na jevišti i v hledišti se sešly desítky zástupců české, ale i slovenské kultury. Živě zazpívaly aktuální hvězdy i stálice české pop music. Zavzpomínali jsme na Hanu Zagorovou a otevřeli jsme slavičí Síň slávy, do které jako první vstoupil Jiří Suchý. Objevem roku se stal Calin. I letos chceme, aby Český slavík byl kulturní událostí roku, a proto na jeho přípravách již nyní pracujeme,“ říká kreativní producent a režisér Pepe Majeský.

Pepe Majeský s moderátory loňského ročníku (foto: TV Nova)
▲ Pepe Majeský s moderátory loňského ročníku (foto: TV Nova)

TV Nova je od loňského roku výhradním majitelem práv na pořádání ankety Český slavík. V listopadu minulého roku se Českou slavicí i Absolutním slavíkem stala Lucie Bílá, mezi muži prvenství obhájil Marek Ztracený. V kategorii skupin zvítězil Kabát, mezi hiphopery byla nejúspěšnější formace ATMO music.

Český Slavík 2022: Lucie Bílá a Marek Ztracený (foto: TV Nova)
▲ Český Slavík 2022: Lucie Bílá a Marek Ztracený (foto: TV Nova)

Do Síně slávy vstoupil Jiří Suchý. Objevem roku se stal zpívající rapper Calin. Přímý přenos moderovali Ondřej Sokol, Aleš Háma a Tereza Pergnerová a sledoval ho téměř milion a půl diváků, což představovalo 41,63 procenta diváků v cílové skupině 15 až 54 let u obrazovek.

zdroj: Nova





Reklama




Vybrané články