Quantcast

Arabsat spolupracuje se společností Microsoft

| redakce | tisk

Satelitní operátor Arabsat ohlásil podepsání memoranda o porozumění (MoU) se společností Microsoft Arabia s cílem urychlit digitální transformaci a rozvoj svých služeb.

Oznámení bylo učiněno během konference Euroconsult World Satellite Business Week, která se nedávno konala v Paříži.

Smlouvu podepsal Eng. Alhamedi Alanezi, prezident a CEO společnosti Arabsat, a Turki Badhris, vedoucí veřejného sektoru a úřadující generální ředitel společnosti Microsoft Arabia.

Partnerství připraví cestu pro řadu technologických projektů, které podpoří cíl Arabsatu stát se předním satelitním operátorem a zároveň posílí své spojení s celým světem k poskytování služeb odpovídající arabským hodnotám a kultuře.

Obě organizace budou spolupracovat na urychlení digitální transformace společnosti Arabsat zavedením technologie cloud computingu s cílem zlepšit efektivitu výkonu, zvýšit produktivitu a snížit náklady a dosáhnout tak udržitelného růstu.

Obě strany rovněž zaměří své úsilí na využití nejnovějších technologií společnosti Microsoft k rozvoji digitální infrastruktury společnost Arabsat a zlepšení digitálních schopností zaměstnanců společnosti Arabsat, aby mohli využívat moderní technická řešení. Cílem partnerství je také zaměřit se na rozvoj kvalitních služeb s přidanou hodnotou pro arabský trh, který zahrnuje 21 členských států Arabsatu.

Tyto služby kombinují odborné znalosti společnosti Arabsat v oblasti vesmíru a technologické schopnosti společnosti Microsoft při rozvoji infrastruktury, zavádění nejlepších mezinárodně schválených řešení kybernetické bezpečnosti a budování digitálních schopností, které zemím umožní maximálně využít to, co obě společnosti nabízejí.





Reklama




Vybrané články