Quantcast

685 tisíc zákazníků tv služeb Slovak Telekomu

| redakce | tisk

Na konci roku 2023 měla společnost Slovak Telekom (ST) celkem 685 tisíc zákazníků televizních služeb. Do celkového počtu jsou zahrnuti i klienti společnosti DIGI Slovakia.

Meziročně se jedná o nárůst klientů tv služeb o 1,9 procenta (z 673 tisíc).

Za rok 2023 dosáhla skupina ST konsolidované výnosy na úrovni 825 milionů eur (nárůst o 5,5%). Provozní zisk EBITDA nakonec zaznamenal podobnou hodnotu jako v předchozím roce, ačkoli byl po celou dobu ovlivňován výrazným růstem nákladů, násobně vyššími cenami energií i vyšší inflací.

K 31.12.2023 využívalo služby mobilní sítě ST celkem 2,525 milionu zákazníků. Velmi se dařilo v segmentu smluvních zákazníků (nárůst o 3,3% na 1,417 milionu) a M2M SIM kartám (nárůst o 4,2% na 609 tisíc). Opět roste i počet zákazníků s předplacenými kartami (nárůst o 1,8% na 499 tisíc).

Z finančního hlediska máme za sebou náročný rok, kdy jsme celou dobu čelili násobně vyšším cenám energií, vlivu inflace či celkově vyšším nákladům. I v této situaci jsme dokázali udržet pozitivní finanční ukazatele a zároveň investovat do zákazníků, sítí či podnětných projektů. Investice směřovaly opět do optické sítě, kde jsme překročili 1,12 milionu domácností - vlastní výstavbou, i partnerskou spolupráci se Západoslovenskou distribuční. V oblasti 5G jsme přinesli více pokrytí, nasadili první slovenskou privátní 5G stand-alone síť na Technické univerzitě v Košicích a uvedli nová 5G zařízení jako T Tablet. Představili jsme novinky v oblasti služeb: kompletně nové mobilní paušály i vylepšení pro Wow Wi-Fi. Máme za sebou další ročníky ENTER Programiády a grantového programu Zralí na dobu digitální pro seniory, kterými rozšiřujeme digitální dovednosti. A těší mě i naše nová komunikační platforma #respekt, která už rok poukazuje na několik chybějících aspektů v celé společnosti,“ uvedl Pavel Hadrbolec, finanční ředitel Slovak Telekom a T-Mobile Czech Republic.





Reklama




Vybrané články