Quantcast

Kabelio testuje na nové kapacitě na 13E

| redakce | tisk

Televizní platforma Kabelio se ve středu objevila na novém transpondéru satelitu Eutelsat Hot Bird 13F na pozici 13°E. Na nové kapacitě vysílá stejné programy jako na kmitočtu 11,527 GHz.

Nový transpondér s testy Kabelio najdeme na kmitočtu 10,853 GHz s horizontální polarizací. Technické parametry multiplexu jsou stejné jako na zmíněném původním (oficiálním) kmitočtu, s výjimkou symbol rate, která je u nové frekvence lehce navýšena na 29900 ksymb/s, což ve finále v kombinaci s ostatními parametry přináší navýšení celkového datového toku multiplexu o cca 0,4 Mbit/s, což může posloužit pro zlepšení obrazové kvality šířených programů, eventuálně k zařazení dalších služeb.

Snahou operátora DTH služby Kabelio je patrně získat maximum možného z kapacity transpondéru. A k tomu slouží právě volný transpondér.

Kabelio je placená televizní služba pro švýcarské domácnosti, které nejsou v dosahu kabelové televize. Divákům nabízí přístup ke všem hlavním švýcarským veřejnoprávním i komerčním programům, včetně zahraničních stanic z Německa, Francie, Itálie či Velké Británie. Programy jsou kryptovány CA systémem PanAccess.

nové technické parametry - Kabelio (test):

• Eutelsat Hot Bird 13F (13°E), freq. 10,853 GHz, pol. H, SR 29900, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, PanAccess

oficiální technické parametry - Kabelio:

• Eutelsat Hot Bird 13F (13°E), freq. 11,527 GHz, pol. H, SR 29700, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, PanAccess





Reklama




Vybrané články