Quantcast

Five si objednala kapacitu pro nové programy Five Life a Five US

| Martin Vyleťal | tisk

Britská komerční televize Five si u lucemburské společnosti SES Astra objednala nový transpondér. Vysílací společnost plánuje na nové kapacitě šířit nové stanice - Five Life a Five US. Stanice odstartují letos v říjnu.

Broadcaster bude zpočátku využívat polovinu transpondéru na orbitální pozici 28,2°E, druhou polovinu začne využívat ve druhé polovině příštího roku.

Five oslovuje svým programem kolem 30 miliónů diváků týdně a vygeneruje 300 miliónů liber z reklam. Společnost vlastní největší evropský vysílalací skupina RTL Group, která provozuje 34 televizních a 34 rozhlasových stanic napříč Evropou.

"S touto další dohodou my nadále upevňujeme naši pozici v Evropě ve vysílání direct to home (DTH) v extrémně konkurenčním prostředí", říká Alexander Oudendijk, zástupce společnosti SES Astra. "Jsme velmi potěšeni z našeho důležitého obchodu s Five a budeme nadále nabízet nejlepší možné služby všem našim zákazníkům."

Chris Anning, CTO Five: "Stanice Five odstartovala v roce 1997, na trhu jsme v té době dosáhli více než 6 procentního podílu. Vzhledem k obrovským změnám ve vysílací zemi v posledních šesti až sedmi letech je to výkon. Je to pro nás výzva na dalších několik let pro zvýšení divácké sledovanosti, což nám mohou pomoci nové programy a transpondérová kapacita pro další expanzi."





Reklama




Vybrané články