Quantcast

První analogové programy ze satelitu Astra 1L

| redakce | tisk

Přes nový telekomunikační satelit Astra 1L (19,2°E) společnosti SES Astra se vysílají i první programy v analogovém přenosu. Ve všech případech jde o přesun kanálu z jiného satelitu na stejné orbitální pozici.

Stanice SWR Fernsehen Rheinland-Pfalz se přestěhovala na Astru 1L ze satelitu Astra 2C. Analogový transpondér má nadále stejné parametry - kmitočet 10,891 GHz, polarizaci horizontální.

Druhý program německé veřejnoprávní televize ZDF se přesunul ze stejné družice (Astra 2C) na Astru 1L. Ani v tomto případě se analogový kmitočet nezměnil - kmit. 10,964 GHz, polarizace horizontální.

Německý aukční kanál 1-2-3 TV se přesunul ze satelitu Astra 2C na Astra 1L, kmitočet zůstal 11,171 GHz, pol. horizontální.

Ze satelitu Astra 2C se na Astru 1L dále přesunuly Arte Deutsch (freq. 10,994 GHz, pol. H), HR Fernsehen (kmit. 11,068 GHz, pol. V), BR Alpha (freq. 11,082 GHz, pol. H) a také Bayerisches Fernsehen (freq. 11,141 GHz, pol. H). Všechny stanice musí opustit satelit Astra 2C. Družice totiž na této pozici končí a bude přesunuta na novou (28,2°E).

Na satelit Astra 1L se přesunul také nekódovaný balíček nizozemských regionálních kanálů v digitálním přenosu - Omroep Brabant TV, Omroep Zeeland TV, Omrop Fryslân TV, TV Drenthe, TV Gelderland, TV Noord, TV Noord-Holland, TV Oost, TV Rijnmond včetně rozhlasových stanic z původní družice Astra 1KR. Parametry se nezměnily - kmitočet 11,479 GHz, pol. V, SR 22000, FEC 5/6.

Přesuny analogových kanálů a multiplexů na satelit Astra 1L by neměl narušit bezproblémový příjem na území České republiky a Slovenska. Zlepšit se mohou příjmové podmínky především ve východní a jihovýchodní části Evropy.

zdroj: sat-digest.com,flysat.com





Reklama




Vybrané články