Quantcast

Vypnutí analogové TV na Domažlicku nemění příjem rádií

| redakce | tisk

Vypnutí analogového televizního vysílání, k němuž dojde na Domažlicku k 31. srpnu 2007 v souvislosti s přechodem na digitální vysílání v systému DVB-T, se nijak nedotýká rozhlasového vysílání. Posluchači Českého rozhlasu bydlící v této oblasti tak i nadále najdou svou oblíbenou stanici na příslušné frekvenci. Díky digitálnímu vysílání se navíc mohou seznámit s novými digitálními stanicemi Českého rozhlasu.

Prozatím nejsou známy žádné oficiální úvahy o tom, že by se mělo pásmo VKV omezovat či opouštět, i když jednou zřejmě tato doba přijde. Musí tomu ale předcházet rozšíření rozhlasového vysílání v jiných moderních formách,“ říká Pavel Balíček z Úseku techniky Českého rozhlasu.

Díky digitálnímu vysílání v systému DVB-T v síti Multiplex A mají posluchači na Domažlicku možnost již od loňského listopadu poslouchat jak analogové vysílání ČRo v pásmu VKV, tak i digitální vysílání ČRo. Programová nabídka Českého rozhlasu v systému DVB-T je stabilní. Vedle tří základních celoplošných programů ČRo 1 - Radiožurnál, ČRo 2 - Praha, ČRo 3 - Vltava, které jsou vysílány i v analogovém pásmu VKV, obsahuje i čtyři specializované programy: zpravodajskou stanici ČRo Rádio Česko, stanici o vědě, přírodě, technice a historii ČRo Leonardo, stanici klasické hudby ČRo D-dur a stanici pro mladé ČRo 4 - Radio Wave.

zdroj: PR ČRo





Reklama




Vybrané články