Quantcast

Technické problémy SkyLink a TV Óčko

| Martin Vyleťal | tisk

Slovenská satelitní distribuční a DTH platforma SkyLink zaznamenala dnes krátce po 10. hodině technické problémy, které se projevily na všech vysílaných TV a R programech.

Televize Jednotka (STV1), Dvojka (STV2), Markíza, JOJ i TA3 z paketu SkyLink nebylo možné přijímat - obraz se rozpadal a vzdáleně připomínal signál na hranici příjmu. Stejný problém evidovali i diváci paketů Digi TV a UPC Direct, které využívají distribuční TV signál ze SkyLinku.

Stejné problémy jako SkyLink měla v uvedený čas i česká hudební TV Óčko, která pro distribuci signálu používá satelit Astra 3A a pro DTH příjem vysílá z Astry 1KR (19,2°E), freq. 10,832 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 5/6.

Provozovatel DVB-T multiplexu Czech Digital Group (CDG) na problémy se signálem Óčka ihned zareagoval a dočasně jej nahradil test TV kanálem (barevné pruhy). CDG vysílá na území Prahy a středních Čech na K46.

DOPLNĚNO 11:10 hod: Jedná se o chybu na straně neznámého uplinku, někdo vyslal na družici velmi silný signál a tím zrušil slabší uplink kanálů na stejném transpondéru.

DOPLNĚNO 12:20 hodin: Zhruba po 2 hodinách je vysílání SkyLinku a TV Óčka opět v normálu.





Reklama




Vybrané články